Ο Τομέας

Τομέας-Κατεύθυνση Οδοντικής Τεχνολογίας

Για τη σύνδεσή σας με το site του πρώην Τμήματος Οδοντικής Τεχνολογίας πιέστε εδώ

 


ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Το Τμήμα Οδοντικής Τεχνολογίας λειτουργεί από το 1983 με τον ιδρυτικό νόμο των ΤΕΙ 1404/83, ο οποίος καθόρισε τη δομή και τη λειτουργία των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και αποτελεί τη συνέχεια του Τμήματος Τεχνολόγων Οδοντοτεχνικής που λειτουργούσε από το 1973 στα ΚΑΤΕ-ΚΑΤΕΕ στο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Ανήκει στη Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του ΤΕΙ Αθήνας και είναι το μοναδικό τμήμα Ανωτάτης Εκπαίδευσης στην Ελλάδα, που παρέχει ολοκληρωμένη εκπαίδευση στο γνωστικό πεδίο της ΟΔΟΝΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ.

Από το 2018 και με βάση τοΝόμο 4521/18  “Ίδρυση Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και άλλες διατάξεις” ιδρύθηκε το Τμήμα Βιοιατρικών Επιστημών με πέντε κατευθύνσεις. Μεταξύ αυτών των Κατευθύνσεων είναι και η Κατέυθυνση (Τομέας) Οδοντικής Τεχνολογίας.  Ο ενδιαφερόμενος για την Οδοντική Τεχνολογία φοιτητής θα πρέπει να παρακολουθήσει τα τρία πρώτα εξάμηνα των κοινών μαθημάτων του Τμήματος Βιοιατρικών Επιστημών και στο 4ο εξάμηνο θα επιλέξει την Κατεύθυνση-Τομέα της Οδοντικής Τεχνολογίας (βλέπε πρόγραμμα προπτυχιακών σπουδών).
Οι σπουδαστές εισάγονται στο τμήμα με τη διαδικασία των πανελληνίων εξετάσεων ή σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις για τις μετεγγραφές και κατατάξεις.

Σήμερα, ο αριθμός των εισακτέων στον Τομέα είναι 120 και ο αριθμός των σπουδαστών που φοιτούν σε όλα τα εξάμηνα του Τομέα είναι περίπου 550.

 

ΣΠΟΥΔΕΣ
Οι σπουδές στον Τομέα Οδοντικής Τεχνολογίας, σύμφωνα με το νέο, αναθεωρημένο Πρόγραμμα Σπουδών που ισχύει από το 2018, διαρκούν οκτώ (8) εξάμηνα εκ των οποίων τα τρία πρώτα εξάμηνα είναι εξάμηνα γενικών κοινών μαθημάτων για τις πέντε κατευθύνσεις του Τμήματος Βιοιατρικών Επιστημών ενώ τα επόμενα πέντε εξάμηνα οι φοιτητές διδάσκονται θεωρητικά και εργαστηριακά μαθήματα ειδικότητας της Οδοντικής Τεχνολογίας. Κατά τη διάρκεια του τελευταίου εξαμήνου σπουδών, οι φοιτητές εάν το επιθυμούν επιλέγουν και  πραγματοποιούν την πρακτική τους άσκηση στο επάγγελμα σε εργασιακούς χώρους του ιδιωτικού ή του δημόσιου τομέα και εκπονούν την πτυχιακή τους εργασία (βλέπε αντίστοιχες θέσεις στον ιστότοπο).

Το εκπαιδευτικό έτος που διαρκεί από 1η Σεπτεμβρίου μέχρι 6η Ιουλίου, περιλαμβάνει δύο εξάμηνα σπουδών. Το χειμερινό εξάμηνο σπουδών αρχίζει στο τέλος Σεπτεμβρίου και το εαρινό στο τέλος Φεβρουαρίου. Οι ακριβείς ημερομηνίες έναρξης και λήξης καθορίζονται κάθε φορά με απόφαση του Συμβουλίου ΤΕΙ και ανακοινώνονται στην αρχή του έτους (βλέπε ανακοινώσεις). Μετά το τέλος των μαθημάτων κάθε εξαμήνου, ακολουθούν οι εξεταστικές περίοδοι που έχουν διάρκεια δύο εβδομάδων η κάθε μια.

 

 Στην σελίδα του Τομέα υπάρχουν επίσης πληροφορίες σχετικά με τα μέχρι σήμερα ψηφισμένα επαγγελματικά δικαιώματα των πτυχιούχων του Τομέα και πρώην Τμήματος

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Κεντρική γραμματεία Τμήματος ΒιοΪατρικών Επιστημών

Επικοινωνία:Φλώρου Ιωάννα, Προϊσταμένη, 210-5385690 Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: biomed.sciences@teiath.gr

 

Η Γραμματεία της Κατεύθυνσης και Τομέα Οδοντικής Τεχνολογίας δέχεται κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, 11πμ – 1μμ. Οι ανακοινώσεις που αναρτώνται στην ιστοσελίδα ενημερώνονται καθημερινά.
Επικοινωνία: Χάλου Αικατερίνη, 210-5385618 Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: dentech@teiath.gr και  teiaodont@teiath.gr

 

Πρόεδρος Τμήματος ΒιοΪατρικών Επιστημών, Παναγιώτα Τσόλκα-Κατρίτση Αναπλ. Καθηγήτρια, 210-5385619 (ptsolka@teiath.gr)

 

Διευθυντής Τομέα Οδοντικής Τεχνολογίας, Σταύρος Γιαννικάκης Καθηγητής, 210-5385647 (yannista@teiath.gr)

 

Διεύθυνση: Αγ. Σπυρίδωνος, 12210, Αιγάλεω

Υπεύθυνος σύνταξης και ενημέρωσης Ιστοσελίδας: Σταύρος Γιαννικάκης Καθηγητής, (yannista@teiath.gr) και Αντώνιος Προμπονάς, Καθηγητής (aprob@teiath.gr